Confidenţialitate

Stelian Tănase, la Europa FM: “România va plăti cel mai scump în cazul unui război prelungit în Ucraina. E țara cea mai vulnerabilă”

România va avea cel mai mult de suferit, dintre țările din regiune, dacă războiul din Ucraina se prelungește – a declarat la Europa FM, politologul și istoricul Stelian Tănase.

El a comentat recenta declarație a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura ani de zile.

Faptul că o organizație de dimensiunea NATO acceptă acest scenariu, arată că ei lucrează acum pe strategii pe termen lung. Pentru noi asta e foarte rău. România va suferi cel mai mult din cauza asta. Dintre toate țările NATO, România e cea mai expusă, cea mai vulnerabilă. Ce se va întâmpla dacă armata lui Putin ajunge în sudul Moldovei și se instalează la nordul Deltei? Vom avea foarte mari dureri de cap. Ca să nu zic și de dinți. În sensul că o să avem greu de găsit de mâncare. Va fi o criză profundă, care va bascula bugetele României, raportul de forțe, regimul democratic va fi foarte afectat, pentru că vom fi într-o stare de război înghețat și război hibrid. Vor fi ani foarte grei pentru România. Va fi țara care va plăti cel mai scump.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Stelian Tănase a criticat la Piața Victoriei și modul în care occidentul a acționat în cazul războiului din țara vecină: a făcut puțin și târziu – spune politologul.

Și – adaugă el – nu de puține ori, armele trimise Ucrainei au fost la mâna a doua.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întreaga emisiune poate fi ascultată aici.