Ștefan Niță, bucătar raw vegan, la Medium Rare cu Adi Hădean – INTERVIUL VIDEO

Jean Anthelme Brillat Savarin spunea în ”Fiziologia gustului”: ”spune-mi ce mănânci și-ți voi spune ce ești”.

Traducerea în engleză pentru ”you are what you eat”, a apărut în anii 40 ai secolului trecut într-o carte de nutriție. Dacă lucrurile ar sta întocmai, peste două ore de acum înainte, la întâlnirea cu aproape 300 de oameni pe care am programat-o undeva între viile din Dealul Mare, voi asista la transformarea oaspeților în găini de țară, purcei, berbecuți, dovleci, cartofi, sfecle și verze scoase din jar.

Din fericire, transformarea funcționează în sens invers logicii înțelese de înaintașii noștri europeni care au intuit totuși foarte bine influența alimentelor consumate asupra stării noastre de bine ori de sănătate.

Oamenii nu se transformă în cartofi, însă cartofii se transformă, cel puțin parțial în oameni, dacă sunt mâncați de aceștia. Încă nu înțelegem pe deplin complexitatea fenomenului, iar experții și specialiștii se pun de acord cu greu asupra multitudinii de perspective. Dintre toate perspectivele se remarcă curentul raw vegan.

Invitația lui Adi Hădean din această duminică, la o dezbatere relaxată, viner cu două întrebari: ”Ești pregătit să devii ceea ce mănânci? Ești pregătit să mănânci ceea ce vrei să devii?

Nu știu dacă interviul de azi va oferi răspunsul care vă convine cel mai tare, dar s-ar putea să vi se pară interesant ce are de spus Ștefan Niță, bucătar raw vegan”.