Ştefan Bănică promite că noile lui piese se vor auzi prima dată la Europa FM (AUDIO)

Ştefan Bănică a fost invitat în Ore de Primăvară pentru a sărbători alături de ascultători primii 14 ani de viaţă ai postului Europa FM.

Ştefan Bănică a stat de vorbă, luni, la Europa FM, cu realizatoarea emisiunii ‘Ore de Primăvară’, Camelia Chenciu, despre cum i s-a schimbat viaţa în cei 14 ani de viaţă ai postului Europa FM.

Artistul a mărturisit că s-a simţit mereu bine alături de ascultătorii Europa FM şi că este sigur că piesele sale noi se vor auzi, ca până acum, prima dată la Europa FM.

Europa FM este de 14 ani pe aceeaşi frecvenţă cu tine

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.