Statul norvegian a finanțat îngrijirea paliativă a peste 1400 de bucureșteni care suferă de boli incurabile

HOSPICE Casa Speranței a anunțat miercuri, printr-o conferință de presă, încheierea proiectului ”Dezvoltarea unui sistem integrat de servicii socio-medicale de îngrijire paliativă pentru pacienți cu boli amenințătoare de viață”, finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul s-a desfășurat pe durata a peste doi ani, iar valoarea finanțării a fost de 231.751,09 de euro, alți 100.000 de euro fiind furnizați de HOSPICE din surse proprii. Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei pentru reducerea disparităților economice și sociale și întărirea relațiilor bilaterale cu 16 țări membre UE din Europa Centrală și de Sud, precum și din zona baltică.

Pe perioada celor 26 de luni de derulare (martie 2014 – martie 2016), proiectul a asigurat finanțarea serviciilor de îngrijire pentru 1424 de persoane cu boli incurabile prin centrul de îngrijire HOSPICE Casa Speranței din București. Nu doar pacienţii au beneficiat de serviciile organizației, ci și familiile acestora au primit sprijin pentru activitățile zilnice de îngrijire a pacientului, administrare a medicației și informare.

Proiectul a avut de asemenea și o importantă componentă educaţională, în cadrul căreia au fost instruiţi angajații noi ai Fundaţiei, angajații a patru Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) (din sectoarele 1, 3, 4 și 6), precum și elevii și profesorii a două școli postliceale sanitare partenere (Școala Postliceală Sanitară ”Dr. Constantin Angelescu” și Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” din București).

HOSPICE Casa Speranței își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS