Stațiunea Durău, locul cu poluare zero

Stațiunea Durău este situată la 60 de km de Piatra Neamț și la 6 km de lacul Izvorul Muntelui, la poalele Masivului Ceahlău. Durău este o stațiune de odihnă, aflată la aproximativ 800 de metri altitudine. Poluarea din zonă este zero, așa că e o bună ocazie pentru vizitatori să-și umple plămânii cu aer curat.

Muntele Ceahlău este principala atracție a stațiunii Durău. Denumit și ”Athosul României”, Ceahlău este unul dintre cele mai frumoase masive muntoase din țară. Pe munte accesul nu se poate face cu mașina, însă sunt foarte multe trasee pe care turiștii pot descoperi frumusețile naturii.

Una dintre cele mai importante bogății ale muntelui Ceahlău este Cascada Duruitoare, a cărei cădere de apă este 25-30m înălțime. Este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Parcul Național Ceahlău, fiind căutată mai ales de pasionații de alpinism.

Din stațiunea Durău se poate pleca și spre Lacul Bicaz, unde pe timpul verii pot fi practicate sporturi nautice. Ceva mai departe, se află alte atracții turistice, precum mănăstirile Durău, Bistrița, Agapia sau Văratec. Turiștii nu ar trebui să rateze Cetatea Neamț, restaurată în urmă cu câțiva ani.

Cât despre cazarea în stațiunea Durău, sunt câteva hoteluri, vile şi cabane în care turiștii vor găsi condiții bune, precum și tarife accesibile.