Confidenţialitate

Statele Unite: Au loc discuții între reprezentanții Pfizer și autoritățile sanitare americane despre a treia doză de vaccin anti-COVID | AUDIO

În Statele Unite au loc discuții astăzi între reprezentanții Pfizer și autoritățile sanitare americane despre a treia doză de vaccin anti-COVID.

Compania a anunțat săptămâna trecută că intenționează să ceară autorizare și pentru acest ser în SUA și Europa.
Autoritățile sanitare americane spun că în acest moment a treia doză nu este necesară. Și oficialități europene au dat asigurări că vaccinurile existente par să ne protejeze inclusiv împotriva variantei delta a coronavirusului.

Nici în România nu e cazul deocamdată pentru a treia doză de ser, spun cercetătorii și autoritățile.

“Această nouă doză va fi necesară doar în momentul în care vom constata că actualele vaccinuri nu ne protejează suficient în fața virusului”, spune Cătălin Țucureanu, cercetător în imunologie și vaccinologie la Institutul „Cantacuzino”.

“Pentru a lua decizia de a administra o a treia doză sau când se va putea administra o a treia doză, nu o să ne putem baza decât pe situașia din viața reală. În momentul în care o să devine evident că vacccinarea nu mai protejează suficient față de varianta inițială sau față de o variantă nouă a virusului, abia atunci se poate lue decizia administrării unei a treia doze, nu pe baza titlurilor de anticorpi, nu pe baza răspunsului celular, ci pur și simplu în momentul în care vedem că vaccinul nu mai este eficient în viața reală”, a explicat acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.