Statele lumii continuă să impună noi restricții de circulație și de socializare din cauza extinderii pandemiei de coronavirus

Aproape toate statele lumii continua să impună noi restricții de circulație și de socializare din cauza extinderii pandemiei de coronavirus.

Canada și Statele Unite se pregătesc să închidă frontiera comună pentru călătoriile care nu sunt esențiale.

Iar Guvernul israelian le-a interzis bătrânilor și celor bolnavi să iasă din casă chiar și pentru urgențe.

În Israel, Guvernul a impus cele mai dure restricții de deplasare din istoria țării, anunță cotidianul Haaretz. Iar Poliția a primit dreptul de a folosi tehnologia de geolocație pentru a-i verifica pe oameni.

Am început astăzi să folosim tehnologia digitală care îi detectează pe cei care vin în contact cu pacienții cu coronavirus. Îi vom trimite pe acești oameni în izolare. Ei vor fi în număr mare. Izolarea nu este o recomandare – este obligatorie și o vom aplica fără compromisuri”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Cine încalcă obligația carantinei în Israel poate fi amendat cu până la 1.300 de dolari.

În Statele Unite, Casa Albă le recomandă oamenilor să nu mai mănânce în oraș deloc și să nu se mai adduce în grupuri mai mari de10 persoane.

În plus, SUA și Canada au decis să lase granița comună deschisă doar pentru cei care trebuie să revină acasă și pentru mărfuri necesare.

În Spania, țară închisă și ea, Guvernul Sachez  a anunțat că va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea impactului economic al pandemiei de COVID-19.

De astăzi, și Belgia îi va obliga pe cetățenii săi să rămână acasă, cu excepția activităților fizice în aer liber și a călătoriilor esențiale.

Călătoria esențială, arată guvernul belgian, include deplasarea la medic, supermarket, oficiu poștal, bancă, farmacie, benzinării sau pentru a ajuta persoanele nevoiașe.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS