Uraganul Irma: Stare de urgenţă în statul Georgia

Uraganul Irma a lovit statul Florida cu rafale de vânt ce ating 200 km/oră. Imaginile transmise de televiziuni arată cum palmieri sunt smulşi pur şi simplu, la fel şi semne de circulaţie.

În Georgia, a fost decretată  stare de urgenţă.

La Miami, o macara s-a prăbuşit din cauza vântului puternic, au anunţat autorităţile. Nu este clar dacă a provocat pagube sau victime.  În Miami Beach, popularul bulevard Collins Avenue a fost acoperit de ape și se teme ca situația să se agraveze când ochiul uraganului se va apropia și va afecta numeroase zone de coastă.

Preşedintele Donald Trump a discutat cu guvernatorii de Alabama, Georgia, Carolina de Sud şi Tennessee, care ar putea fi afectate de furtună.

 

  • 36 de milioane de oameni sunt afectaţi într-un fel sau altul de forţa uraganului. Mulţi au fugit din calea uraganului, şi-au luat strictul necesar şi au închiriat case în zone sigure, au plecat la rude în alte state
  • 72.000 de oameni se află doar în adăposturile publice
  • Doar in statele Florida şi Georgia, 7 milioane de americani au fost evacuaţi
  • 1,4 milioane de locuinte nu au curent electric in statul Florida

Străzile din Miami sunt pustii, arată imaginile difuzate de televiziunile americane. De altfel, cei care nu şi-au părăsit locuinţele, şi care nu se află pe traseul uraganului, nu au voie să iasă pe străzi.

Uraganul Irma a făcut primele victime în SUA. Un bărbat în Florida Keys după ce camioneta sa a fost luată de vânt şi izbită într-un copac.  Alte două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier provocat pe continent de ploaie şi vânt la sud-est de Tampa, a anunţat poliţia din Florida.

Între timp, medicii au fost nevoiţi să ajute prin telefon o femeie care năştea acasă, pentru că nu putea ajunge la spital.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS