Confidenţialitate

Stare de urgență în Macedonia. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe refugiați / Cel puțin 5 persoane au fost rănite

   Cel puțin 5 persoane au fost rănite în Macedonia – în confruntările violente dintre refugiați și poliție.

Victimele sunt din rândul imigranților și au suferit răni ușoare după ce forțele de ordine au aruncat în direcția lor cu grenade asurzitoare, potrivit unui fotograf francez aflat la fața locului.

Poliția macedoneană neagă însă orice fel de implicare.

În imaginile surprinse de televiziunile aflate la fața locului se poate observa cum mulțimea de refugiați este împrăștiată cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Peste 3.000 de imigranți – cei mai mulți veniți din Grecia – sunt blocaţi la frontieră, după ce Guvernul macedonean a declarat starea de urgenţă şi a suplimentat numărul de polițiști.

La punctele de frontieră au fost deplasate şi vehicule blindate

Sute de persoane, fugite din zonele de conflict, au reușit să pătrundă pe teritoriul macedonean și s-au culcat pe șinele de cale ferată, în semn de protest.

Ei le-au arătat reporterilor rănile – despre care susțin că ar fi fost provocate de poliția din Macedonia:  ”Ne-au împușcat, au tras în noi astăzi”, au declarat refugiații pentru reporterii Euronews.

Europa se confruntă în această perioadă cu cea mai gravă criză a refugiaţilor de după al doilea Război Mondial.

Se estimează o nouă cifră-record: 237 de mii de persoane ar fi ajuns, de la începutul anului, pe continentul european.

 

 FOTO: Reuters