Confidenţialitate

Stare de urgență în California din cauza răspândirii variolei maimuței. Autoritățile au demarat o amplă campanie de vaccinare

Aproape 800 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate până acum în California, SUA, iar autoritățile au început o amplă campanie de vaccinare în încercarea de a stopa răspândirea infecției.

Peste 25.000 de doze de vaccin au fost deja distribuite populației din California. Alte 40.000 urmează să ajungă în statul american pentru a imuniza populația vulnerabilă.

Cele mai recente date arată că 800 de cazuri au fost înregistrate în California iar autoritățile transmit că peste 98% din cazuri au fost confirmate la bărbați din comunitatea LGBTQ.

„Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării”, declară guvernatorul Californiei.

Simptomele variolei maimuței sunt similare cu cele ale variolei: febră, frisoane, epuizare și umflarea ganglionilor limfatici.

La nivel mondial India, Peru, Africa, Spania și Brazilia au înregistrat decese cauzate de variola maimuței.

În România primul caz a fost identificat în luna iunie. 21 de pacienți au fost confirmați până acum pe teritoriul țării noastre.

Citește și: Doctorul Gindrovel Dumitra, despre variola maimuței: Cine trebuie să se vaccineze și în cât timp se formează anticorpii | AUDIO