Stare de alertă în Japonia, din cauza inundațiilor

Ploile torențiale abundente, care au urmat unui taifun, au determinat 90 de mii de oameni din centrul și estul Japoniei să își părăsească locuințele. Alte câteva sute de mii au primit ordin de evacuare.

Mai multe persoane au fost rănite, iar o alta este dată dispărută. În prezent, autoritățile intervin cu elicoptere pentru evacuarea populației din casele inundate.

Imaginile surprinse de televiziunile din străinătate prezintă suprafețe întregi acoperite de apă și case și mașini luate de șuvoaie.

       Mai multe elicoptere au intervenit pentru a-i salva pe oameni, care s-au refugiat pe acoperișurile locuințelor. Cea mai gravă situație în orașul Joso, aflat la nord de capitala Tokyo, unde râul care străbate localitatea și-a ieșit din matcă. Sute de mii de oameni, inclusiv cei aflați în anumite arondismente din Tokyo au primit ordin de evacuare. Meteorologii din Tokyo spun că aceste ploi abundente sunt fără precedent și reprezintă un pericol iminent.

În alte zone din Japonia, mai multe case au fost dărâmate de alunecările de teren. Transporturile sunt și ele afectate. Mai multe drumuri au fost închise, iar avioanele și trenurile au întârzieri.

Inundațiile s-au produs la doar o zi după ce un taifun a afectat centrul și estul Japoniei. Vântul a suflat cu peste 125 de kilometri la oră. Iar peircolul nu a trecut. Meteorologii japonezi spun că ploile abundente, însoțite de vânt puternic se vor deplasa spre nord, unde s-ar putea produce noi inundații și alunecări de teren.

Probleme sunt și în Italia. În Sicilia, a plouat a atât de mult, încât canalizarea nu a mai făcut față. Zeci de mașini au fost luate de apă, iar șoferii blocați în autoturisme au fost salvați de pompieri.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS