Confidenţialitate

Ștafeta Veteranilor, din 17 octombrie, pe un traseu de peste 650 de kilometri

Ștafeta Veteranilor, proiect al Invictus România, se  va desfășura în perioada 17 – 25 octombrie.

Alergătorii, însoțiți de bicicliști, vor pleca din București și vor ajunge la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

Purtând drapelul tricolor, participanții se vor opri, pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului.

„Ștafeta Veteranilor” este la a VI-a ediție și a devenit o tradiție ca în fiecare an, în preajma Zilei Armatei României, să se vorbească despre spiritul Invictus.

„Momentul de maximă intensitate emoțională va avea loc vineri, 25 octombrie, la Monumentul ostașului român din Carei, când ștafeta își va îndeplini misiunea și va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România. Traseul din acest an pornește la ora 09.00 de la Mormântul Ostașului Necunoscut, București (Parcul Carol I), în data de 17.10.2019 și însumează peste 650 de kilometri, iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță sau amatori și chiar militari răniți participanți la Jocurile Invictus”, potrivit unui comunicat.

Evenimentul care a debutat în 2014 a fost creat pentru a atrage atenția societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniți în teatrele de operații la Jocurile Invictus.

| MApN
@Dorin Chirca