Confidenţialitate

Sportiva americană Mikaela Shiffrin scrie istorie la Cupa Mondială de schi alpin feminin depășind recordul de victorii | AUDIO

Sportiva americană Mikaela Shiffrin intră în istorie depășind recordul de victorii la Cupa Mondială de schi alpin feminin: 83. La finalul acestui sezon ea ar putea egala recordul absolut deținut de un mare schior suedez de acum 50 de ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Americanca în vârstă de 27 de ani s-a impus marți, în Italia, unde a câștigat slalomul uriaș de la Kronplatz, reușind astfel a 83-a victorie în circuitul feminin de la Cupa Mondială.

Astfel Mikaela Shiffrin a depășit recordul deținut anterior de compatrioata sa Lindsey Vonn, retrasă din activitate.

Shiffrin mai are nevoie de doar trei victorii pentru a egala recordul absolut deținut de suedezul Ingemark Stenmark:86. Acest lucru s-ar putea întâmpla înainte de finalul acestui sezon, scrie cotidianul The Guardian.

Stenmark, marea vedetă suedeză din anii ’70 și ’80, a prezis că Shiffrin, care intenționează să schieze cel puțin până la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, se va retrage cu peste 100 de victorii.

Sursa foto: Twitter / Mikaela Shiffrin

Citește și: Săritura triplu Lutz a fost reușită în premieră pentru România de Julia Sauter. Sportiva va reprezenta țara noastră la Campionatele Europene | VIDEO