Confidenţialitate

Spitalele din cel mai mare oraş brazilian, în prag de colaps

Primarul celui mai mare oraş brazilian, São Paulo, a anunţat că sistemul sanitar ar putea colapsa din cauza nevoii tot mai mari de locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Bruno Covas i-a cerut guvernatorului acestui stat, cu 12 milioane de locuitori, impunerea unei carantine stricte, relatează BBC.

Edilul susține că unităţile sanitare din oraş funcţionează acum la 90% din capacitate şi că, în aproximativ două săptămâni, ar putea fi neîncăpătoare.

São Paulo este una dintre cele mai afectate regiuni ale Braziliei de epidemie, înregistrând aproape 3.000 de decese cauzate de COVID-19.

Sâmbătă, Brazilia a depăşit Spania şi Italia la numărul de infecţii cu SARS-CoV-2, ocupând locul al patrulea la nivel mondial, după Statele Unite, Rusia şi Marea Britanie. În ultimele 24 de ore, ministerul Sănătăţii a raportat 7.938 de noi cazuri, totalul depăşind 241.000.

Bilanţul deceselor a ajuns la 16.118, cu 485 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro este criticat, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, pentru modul în care a gestionat criza, insistând că distanţarea nu va face decât să distrugă economia.

În America Latină şi Caraibe au fost înregistrate oficial peste 500.000 de contaminări cu noul coronavirus, iar Brazilia are aproximativ 50% din total.

Recent, Mexicul a raportat o creştere semnificativă a numărului contaminărilor, în timp ce sistemul sanitar din Ecuador a colapsat în luna aprilie.

Noile cifre au determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să spună că Americile sunt acum centrul pandemiei.