”Spidermanul francez” a escaladat o clădire de 185 de metri, cu mâinile goale – VIDEO

Cascadorul Alain Robert, supranumit ”Spidermanul francez”, a escaladat clădirea-turn T1, de 185 de metri înălțime, din cartierul La Défense din Paris, fără dispozitive de siguranţă, în cadrul unei campanii care militează împotriva violenţei domestice, potrivit Reuters.

Alain Robert a realizat această cascadorie pentru eliberarea lui Jacqueline Sauvage, o femeie din Franţa care a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru uciderea soţului ei, un bărbat deosebit de violent.

Devenind un veritabil simbol al luptei împotriva violenţei domestice, Jacqueline Sauvage a fost eliberată condiţionat printr-un decret semnat de preşedintele Hollande în luna februarie, în urma unei cereri depuse de fiicele ei şi de o campanie naţională ce a adunat un număr impresionant de semnături.

Eliberarea condiţionată, devenită posibilă prin graţierea prezidenţială, a fost însă respinsă de o instanţă franceză la începutul lunii august.

Miercuri, angajaţii firmelor care au birouri în clădirea-turn T1 din Paris au urmărit ascensiunea cascadorului francez, în vârstă de 54 de ani.

Alain Robert a reuşit să escaladeze turnul T1 şi a ajuns pe acoperişul acestuia în mai puţin de 30 de minute.

Cascadorul francez a fost dus la o secţie de poliţie pentru a fi chestionat, dar, la fel ca în cazul cascadoriilor sale precedente, a fost eliberat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS