Soţia lui Donald Trump, acuzată că a plagiat un discurs al lui Michelle Obama

Melania Trump, soția lui Donald Trump – candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din Statele Unite, se află în centrul unui scandal peste ocean.

Jurnaliștii americani au observat că discursul Melaniei Trump la Convenția Republicană a fost copiat cuvânt cu cuvânt din alocuţiunea rostită de Michelle Obama în 2008, la Convenţia Democrată, când i-a adus un omagiu soţului ei care urma să fie învestit candidat în cursa pentru Casa Albă.

Jurnaliștii au observat că pasaje întregi sunt identice.

Melania Trump a dat asigurări că omul de afaceri are caracterul şi hotărârea să unească naţiunea divizată.

“Dacă vreţi ca cineva să lupte pentru voi şi pentru ţara voastră, vă pot asigura că el (n.r. Donald Trump) este acea persoană”, le-a declarat Melania Trump delegaţilor prezenţi la Convenţie.

“De la o vârstă mică, părinţii mei mi-au insuflat valorile că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce îşi doreşti în viaţă, că legământul tău este cuvântul tău şi că trebuie să faci ceea ce spui şi să îţi ţii promisiunea, că trebuie să tratezi oamenii cu respect”, a continuat Melania Trump.

“Barack şi cu mine au fost crescut cu atât de multe dintre aceleaşi valori: că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce îşi doreşti în viaţă, că legământul tău este cuvântul tău şi că trebuie să faci ceea ce spui, că trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect”, a spus Michelle Obama în urmă cu opt ani.

“Aceasta este o lecţie pe care i-o transmit fiului nostru şi trebuie să le oferim aceste lecţii multor generaţii viitoare. Pentru că vrem ca toţi copiii acestei naţiuni să ştie că singura limită pentru realizările tale este puterea viselor tare şi dorinţa ta de a munci pentru ele”, a mai spus Melania Trump.

Şi acest pasaj seamănă foarte mult cu discursul lui Michelle Obama: “Barack şi cu mine ne-am construit viaţa ghidaţi de aceste valori şi le transmitem următoarei generaţii. Pentru că vrem ca atât copiii noştri şi toţi copiii acestei naţiuni să ştie că singura limită pentru realizările tale este amploarea viselor tale şi dorinţa de a munci pentru ele”.

 

Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat asigurări că discursul Melaniei Trump a fost original.

”Scriind frumosul discurs, echipa Melaniei au luat notă de inspiraţiile sale în viaţă şi, în unele cazuri, au inclus fragmente ce reflectă propria sa gândire. Experienţa de imigrant a Melaniei şi dragostea ei pentru America au strălucit în discursul său, ceea ce a l-a făcut să aibă succes”, a declarat consilierul pentru comunicare al lui Trump, Jason Miller, într-un comunicat, citat de News.ro.

Înainte de a rosti discursul la Convenţia Republicană, Melania Trump a susținut că şi-a scris singură discursul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS