Soprana Elena Zelenskaya în recital la Ateneul Român, în cadrul BOLSHOI Opera Stars, pe 17 mai

Elena Zelenskaya a cântat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza (‘Dama de pica’ de Ceaikovski), Amelia (‘Bal Mascat’), Aida, Lady Macbeth (‘Macbeth’, de Verdi), Abigaille (‘Nabucco’). Printre dirijorii cu care a lucrat se numără Stefan Solyom, Tadaaki Otaka si multi altii.

Elena s-a alăturat Teatrului Bolshoi în calitate de solistă în anul 1996, iar repertoriul ei în cadrul Teatrului Bolshoi include, printre altele, urmatoarele roluri: Leonora (La Forza del Destino), Rosina (Le Nozze di Figaro), Liza (The Queen of Spades), Amelia (Un Ballo in Maschera), rolul titular din opera Aida, Yaroslavna (din Prinţul Igor, de Borodin), Abigaille (din opera Nabucco), Lady Macbeth (Macbeth) şi rolul titular din Turandot. Între 1992 şi 1996 a fost în permanenţa solistă invitată alături de Opera de Cameră din Viena, unde a interpretat roluri precum Rosina (Le Nozze di Figaro) şi Donna Elvira (Don Giovanni). În 1997, s-a prezentat la Lucerne Opera House (Elveţia) cu Lady Macbeth. Ea a cântat de asemenea Aida la Deutsche Oper and Rhein (Dusseldorf) şi la Deutsche Oper (Berlin). În 2000, a interpretat Leonora (La Forya del Destino) la Rozal Danish Opera, Tosca la Theatre de la Monnaie (Bruxelles), Lady Macbeth la New Israel Opera (Tel-Aviv). În Los Angeles, USA, a cântat Britten’s War Requiem dirijat de A. Pappano. În 2001, a interpretat-o pe Amelia (Un Ballo in Maschera) la Metropolitan Opera (dirijor Placido Domingo) şi la Mannheim Opera House (Germania), a cântat Aida şi parte de soprană în Verdi’s Requiem la San Diego Opera (USA), Mimi (La Boheme) la Teatro Liceo (Barcelona).

În 2002, a interpretat Maddalena (Andrea Chenier) la New Israel Opera şi rolul principal în Prokofiev’s Maddalena la Concertgebouw (Amsterdam).

În 2003, s-a preyentat cu rolul Lady Macbeth la Koln Opera House (Germania), Abigaille (Nabucco) la New Israel Opera, Joan (The Maid of Orleans) la Concertgebouw.

În 2004 – Odabella (Attila) La Fenice (Italia) şi la New Israel Opera, Tosca la Scottish Opera.

În 2005, a interpretat rolul principal în Rakhmaninov’s Francesca da Rimini at Vredenburg Music Centre (Utrecht, Olanda), Elisabetta (Don Carlo) la Koln Opera House, Desdemona (Otello) la Estonia National Opera.

În 2006, a interpretat Leonora (La Forza de Destino) la Metropolitan Opera, Lady Macbeth la Seattle Opera, şi de asemenea a cântat partea sopranei în Mahler’s. Symphony Nr. 2 la Tampere Opera (Finland).

În 2007, a susşinut un recital la Palais Garnier (Paris), a cântat Minnie (La Fanciulla del West) la Melbourne Arts Centre (Australia) şi Maddalena (Andrea Chenier) la Teatro Sociale di Rovigo (Italia). Printre altele, Elena a avut roluri în urmatoarele festivaluri de operă : Wexford (Stefana în Girodano’s Siberia), Savonlinna, Finlanda (Aida, Leonora în La Forza del Destino), Bergen, Norvegia (Tosca, Lady Macbeth, Santuzza în Cavelleria rusticana, Anna în Le Villi), Atena, Grecia (Abigaille în Nabucco). În data de 17 mai, solista va cânta la Bucureşti în cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti la Ateneul Român. Alături de distinsa soprană, vor mai fi prezenţi o serie de artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură, pe scenă vor urca:

Dirijor – Pavel Sorokin

Pianist – Eduard Kunz

Soprană – Elena Zelenskaya

Mezzosoprană – Margarita Mamsirova

Tenor – Roman Muravitsky

Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în ‘Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine,’ laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.

Pentru spectacolul de gală care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete: Categoria 1 (350 lei), Categoria 2 (250 lei), Categoria 3 (150 lei).

Biletele se găsesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate ‘bilete.ro’, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.