Societatea Britanică Cardiovasculară: Căsătoria are ”rol protector” pentru sănătatea inimii

Dacă vreți să aveți o inimă sănătoasă, căsătoriți-vă! Este concluzia la care au ajuns cercetătorii Societății Britanice Cardiovasculare. Căsnicia are efecte pozitive asupra sănătății, se arată într-un studiu al instituției, preluat de BBC.

 

Prezența unui partener de viață iubitor îi poate face pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor. Este concluzia la care au ajuns specialiștii în sănătatea inimii după ce au analizat aproape un milion de adulți, toți cu niveluri ridicate ale tensiunii arteriale ori ale colesterolului sau cu diabet. Cei căsătoriți au obținut rezultate mai bune în comparație cu cele care erau singure.

Concluziile au fost mai puțin evidente în ceea ce privește persoanele care trăiesc în concubinaj, care sunt separate, divorțate ori văduve.

Însă, oamenii de știință nu au luat în calcul factorul ”fericire”: cu alte cuvinte, nu contează dacă o persoană are o căsnicie fericită sau nu; e suficient să aibă pe cineva special aproape pentru a fi mai sănătos.

Totuși, autorii studiului “nu susțin că toată lumea ar trebui să se căsătorească”. Efectele pozitive ale căsniciei ar trebui reproduse într-un mod similar și în relațiile de prietenie, precizează ei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS