Confidenţialitate

Situația infecțiilor cu coronavirus la nivel mondial

În întreaga lume, numărul infecțiilor se apropie de 115 mii de cazuri și a depășit patru mii de decese.

Pe lângă China, sunt afectate 111 țări.

De joi seară, Israelul închide granițele timp de 14 zile.

Va mai fi permis accesul doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra două săptămâni în carantină, într-o locuință privată.

La rândul ei, Tunisia – unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, a întrerupt legăturile maritime cu Italia și a limitat zborurile spre peninsulă, ca măsură de precauție împotriva extinderii epidemiei.

Școlile și universitățile din regiunea Madrid sunt închise începând de azi, timp de doua săptămâni: 1,2 milioane de elevi stau acasă.

Președintele polonez, Andrzej Duda, a anunțat că își anulează toate mitingurile electorale din cauza crizei coronaviruslui. Sunt 17 cazuri de infecții, până acum, iar alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc în luna mai.

Autoritățile din Rusia le-au recomandat oamenilor să evite transportul public, mall-urile, sălile de sport și alte locuri publice, la orele de trafic intens.

Malta a suspendat toate legăturile de transport de pasageri cu Italia, după confirmarea a patru cazuri de contaminare cu coronavirus.

Un serviciu zilnic de feribot între Sicilia și Malta va fi folosit doar pentru transportul de medicamente și mărfuri.

În Franța, ministrul culturii a fost depistat pozitiv, după ce mai mulți parlamentari au fost și ei infectați.

În Japonia, unde virusul a infectat peste 500 de persoane în Japonia şi a provocat nouă decese, Guvernul a aprobat un proiect de măsuri prin care autorităţile pot rechiziţiona clădiri pentru a le folosi ca spitale, cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice.

Panama, Mongolia, Burkina Faso, Cipru și Brunei au raportat primele cazuri de infecții, Canada și Chile au anunțat primele decese.

Între timp, China nu a mai înregistrat niciun caz nou de infecții, a treia zi consecutiv, în afara proviniciei Hubei, iar președintele Xi Jinping este așteptat în vizită în Wuhan, potrivit AFP, citată de Guardian.

Vizita sa în epicentrul epidemiei este văzută ca un semnal că lucrurile încep să revină la normal.