Sinead O’Connor i-a dedicat o scrisoare deschisă cântăreţei Miley Cyrus

Artista o sfătuieşte pe colega ei mai tânără să nu lase industria muzicală să o ‘prostitueze’.

Clipul melodiei lui Miley, ‘Wrecking Ball’, regizat de Terry Richardson, lansat în acest an pe 9 septembrie, a născut critici intense din partea celor care se obişnuiseră cu Miley Cyrus în ipostaza unei fete simpatice cunoscută de fani drept Hanah Montana.

‘Dragă Miley, nu aveam de gând să scriu scrisoarea asta’, începe scrisoarea artistei, ‘dar astăzi am evitat telefoane de la diverse ziare care doreau să comentez faptul că tu ai spus în ‘Rolling Stone’ că videoclipul ‘Wrecking Ball’ a fost conceput să semene cu cel de la ‘Nothing Compares…’ Iată, deci, ce trebuie să spun… şi o spun în spirit matern şi cu dragoste.’

‘Discurile tale sunt suficient de bune încât să nu mai ai nevoie de umbra lui Hannah Montana. E de mult dispărută. Nu pentru că te-ai dezbrăcat, dar pentru că faci albume grozave’, continuă artista în vârstă de 46 de ani.

În scrisoare, cântăreaţa de origine irlandeză se declară flatată de faptul că Miley o priveşte ca pe un model, dar îşi exprimă şi îngrijorarea că din cauza industriei în care activează a ajuns să creadă că este ‘cool’ să se dezbrace sau să facă gesturi cu conotaţii pornografice în videoclipuri, această atitudine ducând, de fapt, la ‘umbrirea talentului’.

‘Vei avea parte doar de rău pe termen lung, dacă te laşi exploatată, iar transmiterea mesajului potrivit căruia ar trebui să fii apreciată (chiar de către tine) mai degrabă pentru atracţia sexuală decât pentru talentul tău evident nu este în niciun caz o modalitate de a-ţi oferi putere, ţie sau oricărei alte femei tinere’, mai scrie în scrisoare Sinead O’Connor .

În continuare, O’Connor o sfătuieşte pe Miley Cyrus să refuze să îşi exploateze corpul sau sexualitatea pentru ca bărbaţii să facă bani din ea.

‘Sunt în industrie de suficient de mult timp ca să ştiu că bărbaţii care fac mai mulţi bani decât tine din fapul că tu te dezbraci. Nu este deloc cool. Şi transmite semnale periculoase altor femei tinere. Te rog, pe viitor refuză când ţi se cere să te prostituezi. Corpul tău este pentru tine şi pentru iubitul tău.’