Confidenţialitate

Sindicaliştii Sanitas pichetează Ministerul Finanţelor şi Parlamentul

Nemulţumiţi de bugetul alocat sectorului sanitar în acest an, sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează, luni, Ministerul Finanţelor și Parlamentul.

“Vom picheta Ministerul Finanţelor pentru a atrage atenţia celor care împart resursele acestei ţări asupra faptului că un buget mai mic la Sănătate într-un an cu pandemie nu înseamnă numai un act extrem de nedrept la adresa lucrătorilor din sistem, dar înseamnă şi un act profund imoral la adresa cetăţenilor României care au nevoie de siguranţa unui sistem sanitar public care să îi poată salva de virusul ucigaş şi să le poată trata afecţiunile acute, cele cronice sau să le poată asigura tratamentul de urgenţă!”, potrivit unui comunicat.

Sindicaliştii anunţă, totodată, că vor picheta şi Parlamentul, pentru a îi încuraja pe parlamentari să îşi pregătească amendamentele la legea bugetului, “astfel încât să nu le fie ruşine să se întâlnească cu cetăţenii care i-au votat după ce vor adopta bugetul şi să nu le fie greu să privească în ochi salariaţii din sănătate atunci când le vor fi pacienţi!”.

“Aşadar, stimaţi guvernanţi şi onor parlamentari, înainte de a decide, nu uitaţi că angajaţii din sănătate şi asistenţă socială sunt pe front de mai bine de un an de zile, unii dintre ei complet epuizaţi, alţii căzuţi la datorie, dar încă nu au predat armele pentru că nu îi lasă conştiinţa! Pe dumneavoastră vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi vieţi pierdute?”, se mai precizează în comunicat.