Simona Halep luptă pentru primul loc mondial la Eastbourne

Simona Halep ar putea deveni lideră mondială a tenisului profesionist înaintea Grand Slam-ului de la Wimbledon.

Românca de pe locul al 2-lea se va lupta direct cu actuala ocupantă a primei poziții – Angelique Kerber, în turneul de la Eastbourne, la care a primit un wild-card.

Niciuna dintre ele n-a mai jucat vreodată în această competiție, iar nemțoaica mai are doar 700 de puncte WTA avans, așa încât poate fi depășită.

Dacă Simona ajunge în semifinale, are nevoie ca adversara ei să nu treacă de optimi, iar dacă ea joacă în ultimul act, trebuie ca Angelique Kerber să se oprească în sferturi.

În fine, ultima variantă ar fi că ele să dispute finala, unde Halep să câștige. Fiind primele două favorite, oricum nu se pot întâlni decât cu trofeul pe masă.

Ocupanta poziției a 3-a WTA, Carolina Pliskova nu le va putea depăși, fiindcă trebuie să își apere punctele, după ce anul trecut a jucat finala, pierdută contra Dominikai Cibulkova.

Amintim, Simona Halep a renunțat la turneul de la Birmingham, aflat în plină desfășurare, pentru a se odihni după Roland Garros și a menaja glezna la care s-a accidentat în ultimul act la Roma.

Competiția de la Eastbourne începe luni, are premii de 755.000 de dolari și este ultima pe iarbă înainte de Wimbledon, care debutează la 3 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS