Simona Halep, despre retragerea Serenei Williams: Stiu cat de dificil este sa te accidentezi

Românca admite că nu este nici fericită, nici tristă că semifinala nu s-a mai jucat.

După anunţul retragerii Serenei Williams înaintea semifinalei de la Indian Wells, Simona Halep declară că îşi dorea să joace împotriva acesteia încă de la sosirea sa la Indian Wells, dar că înţelege situaţia.

‘Este greu pentru ea că a trebuit să se retragă. Ştiu cum este să te accidentezi. Este cu adevărat dificil să intri pe teren şi să joci. Este periculos şi trebuie să ai grijă de tine. Nu pot fi fericită, dar nu pot fi nici tristă. Vreau doar să mă gândesc că este o altă finală după ziua de mâine şi trebuie să stau concentrată şi să încerc totul duminică, pentru a câştiga titlul’, a spus românca, potrivit site-ului oficial al WTA.

‘Am fost foarte entuziasmată când am câştigat meciul din sferturi că urma să joc din nou cu ea (…) Dar nu ştii niciodată ce se întâmplă’, a adăugat Simona Halep.

Serena Williams, principală favorită la Indian Wells, a invocat înaintea confruntării din semifinale o accidentare la genunchiul drept, dar a sperat până în ultimul moment că poate juca.

Aplaudată, sportiva americană le-a mulţumit fanilor din tribunele Indian Wells pentru susţinere.

În finală, Simona Halep va juca va juca împotriva sârboaicei Jelena Jankovic. Scorul întâlnirilor directe este de 3-1 pentru româncă.

”E o adversară dificilă, o jucătoare valoroasă. Am jucat multe meciuri împotriva ei și fiecare a fost foarte greu. Știu că trebuie să alerg mult, să lovesc puternic și să fiu agresivă. Va trebui să fiu concentrată la fiecare minge, pentru că și ea va lupta până la capăt. Însă, sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câștiga titlul, dar mă aştept la un meci dificil”, a adăugat Simona Halep.

La 23 ani, sportiva tricoloră se află la un singur pas de primul său titlu Premier Mandatory, care ar fi cel mai important din carieră, după cele de categoria Premier 5, cucerite la Doha (2014) și Dubai (2015).