Finala Australian Open: Simona Halep a câștigat al doilea set (LIVE)

Înaintea setului decisiv, Simona Halep pare să aibă probleme fizice. Ea a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului.

Meciul este oprit din cauza căldurii pentru 10 minute. Se înregistrează o temperatură de 32 de grade Celsius, pe arena Rod Laver de la Melbourne Park.

În timpul ceui de-al doilea set, Simona Halep a cerut intervenția fizioterapeutului. Medicul i-a luat tensiunea Simonei, care acuză probleme din cauza căldurii, și după o pauză de 3-4 minute i-a permis să continue jocul, chiar dacă jucătoarea noastră este vizibil într-o stare de sănătate fragilă, palidă la față.

Simona Halep a servit mai bine la începutul setului secund decât a făcut în primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, după un ghem în care a salvat patru mingi de break. La 2-2 şi 40-15, românca i-a cerut arbitrului de scaun intervenţie medicală.

Halep a reuşit să câştige ghemul şi să conducă, scor 3-2, pe tabelă, apoi, în pauza ce a urmat, medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române, care a revenit pe teren după o scurtă pauză.

Primul set a fost câștigat de Caroline Wozniacki.

Dacă Simona Halep se va impune azi, ea va fi primul român care câştigă la Melbourne și a doua româncă învingătoare într-o finală de grand slam, după aproape 40 de ani, asta după succesul obținut de Virginia Ruzici, în 1978, la French Open.

Diferența din clasamentul WTA dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki este de doar 330 de puncte. Câștigătoarea turneului Australian Open 2018 va fi recompensată cu 2.000 de puncte WTA și 4 milioane de dolari australieni, echivalentul a 3,23 milioane de dolari.

Simona Halep și Caroline Wozniacki au avut, până acum, șase meciuri disputate, dintre care patru câștigate de daneză.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS