Confidenţialitate

Sfaturi pentru a vă păstra hainele de antrenament curate și proaspete (P)

Hainele de antrenament pot mirosi cu adevărat urât. Dacă aâi crezut că acel trening de damă miroase urât și hainele de sală au pete de transpirație pentru că vă antrenați din greu, ați avea doar parțial dreptate.

Sigur, acel miros ofensator înseamnă că v-ați făcut treaba la sală, dar nu doar transpirația câștigată cu greu provoacă mirosuri și pete. Bacteriile, celulele pielii și sarea sunt alți vinovați care pot crea mirosuri și pete încăpățânate. Și mai este și sebumul.

Deci, ce este sebumul? Sebumul este o grăsime lipicioasă, ceroasă, care se depune în fibrele hainelor de antrenament, creând mirosuri și pete. De aceea, este important să știți cum să îndepărtați petele de transpirație de pe hainele de antrenament, precum și cum să le spălați și să le deodorizați. Spălarea hainelor în apă caldă topește sebumul, dar majoritatea hainelor de performanță sunt confecționate din fibre sintetice care necesită spălare cu apă rece.

Canalele și canelurile care se găsesc în materialele sintetice care elimină umezeala rețin murdăria corpului, care agravează problema mirosului. Vedeți, nu e vorba doar de dumneavoastră. Sunt acele țesături care atrag mirosul care provoacă o asemenea putoare. Pentru a minimiza cantitatea de miros, a scăpa de petele de transpirație și a face ca acel trening de damă să miroasă proaspăt și curat, veți avea nevoie de o strategie.

Țesăturile de performanță sunt grozave pentru a rămâne răcoroase și pentru a vă oferi o gamă bună de mișcări în sala de sport, dar odată ce vă terminați antrenamentul, aceste țesături devin magneți de mirosuri. Dacă hainele dvs. îmbibate de transpirație se află într-o grămadă sau într-un coș de rufe, bacteriile se pot dezvolta și pot face ca mirosurile să persiste și să se agraveze. Dacă le lăsați nespălate suficient de mult timp, ați putea ajunge la mirosuri care nu mai ies și chiar mucegai.

În plus, cu cât așteptați mai mult timp să vă spălați acel trening de damă, cu atât mai greu este să îndepărtați petele de transpirație, care se pot întipări permanent. Așadar, înainte de a începe să ne ocupăm de spălare și deodorizare, haideți să vorbim despre cum să scăpăm de petele de transpirație de pe hainele de antrenament.

Cum să îndepărtați petele de transpirație

Hainele de antrenament de culoare deschisă și albe sunt renumite pentru acele pete galbene și gri care pot arăta (și mirosi) jenant! Nu uitați că majoritatea hainelor de antrenament sunt confecționate din fibre sintetice care necesită spălare cu apă rece. Asta înseamnă că trebuie să îndepărtați petele de transpirație înainte de a începe să vă spălați hainele de antrenament, deoarece nu veți avea apă caldă care să vă ajute. Atunci când adoptați o abordare proactivă și învățați cum să îndepărtați petele de transpirație înainte ca acestea să se fixeze definitiv, hainele de antrenament vor arăta mai noi și vor mirosi mai proaspăt mai mult timp.

Iată cum să scăpați de petele de transpirație de pe hainele de antrenament de culoare deschisă:

– Clătiți hainele pătate în apă caldă timp de cinci minute pentru a dilua pata.

– Stoarceți hainele.

– Pretratați pata cu o pastă de bicarbonat de sodiu, detergent și oțet alb distilat sau peroxid de hidrogen.

– Lăsați produsul de îndepărtare a petelor să acționeze pe pată timp de 30 de minute.

– Spălați hainele de antrenament în apă rece cu detergent obișnuit.

Nu aruncați hainele în uscător până nu vă asigurați că pata a dispărut, deoarece căldura din uscător poate fixa pata definitiv.

Dacă spălați haine de antrenament de culoare închisă, urmați aceiași pași pentru îndepărtarea petelor de transpirație, dar renunțați la peroxidul de hidrogen. Deoarece este un agent de albire natural, peroxidul de hidrogen poate strica culorile închise.

Acum că știți cum să îndepărtați petele de transpirație de pe un trening de damă, haideți să vă faceți hainele de antrenament proaspete și curate și să arate bine.

Dacă tocmai ați avut o sesiune serioasă de transpirație într-un trening de bărbați sau de damă și hainele vă sunt îmbibate, spălați-le imediat. Dacă nu ați transpirat prea mult, ați putea fi tentat să vă purtați din nou hainele de antrenament înainte de a le spăla. Dar experții spun că ar trebui să spălați hainele de antrenament după fiecare utilizare dacă doriți să preveniți mirosurile.

Spălarea lor imediată este cea mai bună modalitate de a scăpa de bacteriile care le fac să miroasă. Dacă toată această activitate fizică, treburile casnice și alte responsabilități vă împiedică să vă spălați imediat hainele de antrenament, agățându-le sau așezându-le pe un raft de uscare puteți împiedica dezvoltarea majorității bacteriilor care provoacă mirosuri.

În timp ce hainele de sport se pot murdări mai mult decât hainele obișnuite și, de obicei, pot reține mai multe mirosuri, este important de știut că majoritatea hainelor de performanță sunt delicate și necesită o abordare diferită de spălare pentru a le face proaspete și curate.

Cheia pentru a descompune murdăria, transpirația și uleiul din țesăturile de performanță este oțetul alb distilat. Acest produs prietenos cu bugetul este un mare agent de curățare și deodorant cu un nivel scăzut de acid care taie uleiul corporal și ajută la eliberarea murdăriei și a bacteriilor care cauzează mirosuri din țesături.

Amestecați o parte de oțet alb distilat la patru părți de apă într-un recipient. Scufundați hainele de antrenament și lăsați-le să se înmoaie timp de 30 de minute înainte de a le spăla. Dacă nu aveți de gând să le aruncați imediat în mașina de spălat, clătiți hainele cu apă și lăsați-le să se usuce.

Foto: unsplash.com