Confidenţialitate

Serialul “Django”, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, se filmează în România

Filmările pentru serialul de televiziune “Django”, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, au început în România, la Brașov.

Desfășurate pe o perioadă de câteva luni, din mai până în noiembrie 2021, filmările vor avea loc în numeroase locații spectaculoase din țară, în jurul Brașovului, în București și în Dobrogea.

“În urmă cu câteva zile au început filmările serialului de televiziune Django cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, o superproducție europeană realizată de Cattleya – Italia (producătorii serialelor ZeroZeroZero, Gomorra și Suburra), și prestigioasa companie franceză Atlantique Productions – parte a grupului Mediawan (Borgia, Midnight Sun, The Eddy) în colaborare cu Odeon Fiction, StudioCanal și compania românească de producție Frame Film.

Django reimaginează pentru televiziune universul cinematografic al westernului spaghetti și personajul emblematic din celebrul film al lui Sergio Corbucci, film care a lansat cariera actorului italian Franco Nero și l-a inspirat pe Quentin Tarantino în adaptarea originală “Django Unchained”.

Primul sezon al serialului Django, o adaptare liberă a filmului original, va avea 10 episoade, este filmat integral în România si va fi difuzat pe rețelele de televiziune și streaming din întreaga lume.

Este cea mai mare producție de televiziune din toate timpurile realizată în România și una dintre cele mai mari producții cinematografice internaționale, după Cold Mountain.

Primele episoade sunt regizate de Francesca Comencini (regizoarea serialului Gomorra), care semnează și direcția artistică a serialului, după un scenariu de Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli, (aceeași echipă care a creat serialele de mare succes Gomorra și ZeroZeroZero).

Cei doi au colaborat la treatmentul întregului serial cu Francesco Cenni și Michele Pellegrini, iar scriitorul american Max Hurwitz ( ZeroZeroZero, Manhunt), semnează două episoade.

Django este o producție impresionantă din a cărei echipă internațională fac parte peste 300 de tehnicieni și artiști români și europeni, aflați în acest moment în orașul Brașov, în jurul căruia se desfășoară în acest moment filmările.

Django, rolul titular, este interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts. La 13 ani juca în “Daens”, în regia lui Stijn Coninx, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 1992. Schoenaerts este cunoscut pentru rolurile sale din Loft, Bullhead (nominalizat la Oscar), Rust and Bone (nominalizat la premmile BAFTA și Globul de Aur în 2012, și Premiul César pentru Cel mai promițător actor în 2012), The Danish Girl sau Red Sparrow.

Faimoasa actrița suedeză Noomi Rapace, care și-a câștigat notorietatea internațională în seria suedeză The Girl with the Dragon Tatoo, interpretează rolul principalului antagonist al serialului, puternica și necruțătoarea Elisabeth. Noomi Rapace a apărut în ultimii ani în numeroase producții hollywodiene, printre care Sherlock Holmes: A Game of Shadows, al lui Guy Ritchie, “Prometheus”, al lui Ridley Scott, în filmele independente Daisy Diamond și Secrets We Keep și în What Happened to Monday, o producție filmată la București în 2016.

În rolul lui John Ellis îl regăsim pe actorul britanic Nicholas Pinnock, cunoscut din serialele Marcella, Top Boy, Counterpart, Criminal:UK și For Life și în westernul The Keeping Room, o producție internațională filmată în România în 2013.

Rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de un star în devenire, tânăra și talentata actriță germană Lisa Vicari, cunoscută spectatorilor români din serialul original german “DARK”, produs de Netflix”, potrivit unui comunicat transmis Europa FM.

Foto: captură video YouTube Sean Munsanje