Confidenţialitate

Senatoarea Diana Șoșoacă va fi sancționată de Kiev: „O amenințare la adresa securității naționale” | AUDIO

Ucraina anunță sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă, pe care o consideră „O amenințare la adresa securității naționale”. Reacția Kievului vine după ce senatoarea a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacția Ucrainei a venit prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev. El amintește că Senatorul Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Este vorba de Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

”Prin acest demers, politicianul marginal din România încearcă să <<recupereze identitatea culturală a populației românești>>”, scrie oficialul ucrainean, care adaugă că avem de-a face cu un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus.

Kievul condamnă ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei și de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România.

Oficialul ucrainean amintește că Diana Șoșoacă este invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Președintele Chinei a încheiat vizita la Moscova. Ce au discutat Xi Jiping și Vladimir Putin | AUDIO