Şeful Poliţiei din Minneapolis, demis după ce un polițist a împușcat mortal o femeie

Şeful Poliţiei din Minneapolis a fost demis din cauza protestelor ce au cuprins metropola americană după ce o femeie a fost ucisă de polițiști.

Justine Damond alertase serviciul de urgenţă 911, pentru a semnala o posibilă agresiune pe o străduţă în apropiere de locuinţa ei, la Minneapolis. Însă, poliţiştii care au răspuns la apel au împuşcat-o mortal. Poliţiştii au tras asupra unei victime îmbrăcate în pijama, prin geamul vehiculului lor, după ce acesta s-a apropiat de o portieră pentru a sta de vorbă cu ei.

Camerele individuale ale celor doi polişişti nu erau deschise în momentul dramei, au cei care anchetează atacurile armate în care sunt implicaţi poliţiştii din Minnesota.

Mulţi dintre oficialii oraşului şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la şeful Poliţiei din Minneapolis, iar primarul i-a cerut acum să demisioneze.

Primarul Betsy Hodges a precizat că i-a cerut demisia şefului Poliţiei din Minneapolis.

Mi-am pierdut încrederea în abilitatea ei de a conduce mai departe. Din multele conversaţii pe care le-am purtat cu oamenii din oraş, în special în această săptămână, am înţeles că ea a pierdut şi încrederea oamenilor din Minneapolis”.”Sunt dezgustată şi profund perturbată”, a declarat primarul Betsy Hodges.

Premierul australian Malcolm Turnbull  a calificat incidentul drept ‘șocant’ și ‘inexplicabil’.

Originară din Sydney, Justine Damond se mutase la Minneapolis alături de logodnicul său.

Sute de persoane au comemorat-o în stradă, duminica trecută, cerând să se facă dreptate.

 

SUA: Este anchetat cazul australiencei împușcate mortal de un polițist

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS