Confidenţialitate

Ședință la Prefectura Capitalei, luni, pe tema scandalului gunoaielor din Sectorul 1 | AUDIO

În București, operatorul de salubritate Romprest a început să ridice gunoaiele care au zăcut timp de aproape o săptămână pe străzi.

Problema este departe de a fi rezolvată. Primarul sectorului 1, Clotilde Armand spune că va depune plângere penală împotriva Romprest și va cere, atât în Consiliul Local, cât și în instanță, rezilierea contractului.

Întreaga situație va fi analizată, luni, într-o ședință la  prefectura Capitalei.

Deși Romprest a reluat activitatea de ridicare a gunoiului în sectorul 1, prefectul Capitalei, Alin Stoica a spus la Europa Fm că e nevoie de o analiză a cât de gravă este situația și de un răspuns la solicitarea primarului Clotilde Armand de declarare a stării de alertă pentru 30 de zile.

“Va avea loc ședința în care vom analiza exact ce s-a întâmplat în această perioadă și care sunt alternativele și măsurile pe care le putem lua. Din partea sectorului 1 am primit o analiză și o solicitare de aprobare a declanșării stării de alertă, pe o perioadă de 30 de zile. În același timp, așteptăm și de la DSP, Garda de Mediu și Agenția de Mediu răspunsuri și eventual și de la DSVSA, dacă sunt răspunsuri și pe această zonă, și după ce vom avea toate aceste informații, luăm o decizie”, a spus prefectul Alin Stoica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Firmele care au acceptat să primească deșeurile din sectorul 1 încă așteaptă să fie plătite. Primarul Clotilde Armand acuză Romprest că nu și-a achitat facturile datorate stațiilor de sortare,  în ciuda plăților făcute de primărie. Operatorul de salubritate susține că primăria nu a făcut plățile. Problema poate fi rezolvată doar în instanță, crede prefectul Capitalei.

”Nu am primit niște garanții deosebite sau speciale,ci pur și simplu ni s-a transmis că prestatorul a înțeles că trebuie prestate aceste servicii în mod continuu și le-a reluat. Sortatorii, la rândul lor, au contracte comerciale cu prestatorii de servicii de salubritate și dacă nu sunt plătiți, ei la rândul lor pot să închidă porțile și să nu lase salubriștii să ducă cantitățile de gunoi. Aici, instituția Prefectului nu are cum să intervină, sunt deja procese pe rol. Până la urmă, toate diferendele de natură comercială sau financiară trebuie rezolvate pe calea justiției”, a menționat Alin Stoica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica spune că se impun schimbări legislative astfel încât să nu se mai repete situația din prezent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, spune că va depune plângere penală pentru șantaj împotriva Romprest și va cere în instanță, dar și în consililiul Local, rezilierea contractului cu operatorul de salubritate.