Confidenţialitate

Ședință a PNL pentru validarea listelor cu candidații la parlamentare

Conducerea centrală a PNL urmează să valideze astăzi, în cadrul unei ședințe care organizate online, listele de candidați la alegerile parlamentare. Bucureștiul, cea mai mare organizație a partidului și totodată circumscripția care va furniza cei mai mulți senatori și deputați, și-a votat ieri ordinea candidaților.

Premierul Ludovic Orban deschide lista candidaților PNL din Capitală la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților, în vreme ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este cap de listă la Senat, potrivit rezultatelor alegerilor interne din cadrul organizației București, care au avut loc ieri.

Potrivit votului intern, pe locuri eligibile se mai află, la Camera Deputaților, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, deputata Cristina Trăilă, secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, și secretarul de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu.

La Senat, Florin Cîțu este urmat de Sorin Câmpeanu, proaspăt intrat în PNL după ce a fost exclus din Pro România în urma votului de învestitură dat Guvernului Orban, pe locul trei situându-se ministra Educației, Monica Anisie.

Liberalii mizează în Capitală pe șase locuri eligibile la Camera Deputaților și pe trei locuri la Senat. Potrivit acestei proiecții, vor rămâne în afara Parlamentului, în lipsa unui scor foarte bun la București, deputatul Pavel Popescu, dar și deputatul Matei Dobrovie, ales în 2016 pe listele USR, dar plecat la liberali în contextul referendumului pentru familie – el fiind un susținător al modificării Constituției în sensul introducerii căsătoriei exclusiv între un bărbat și o femeie.

Listele finale de candidați pentru alegerile parlamentare urmează să fie aprobate de Biroul Permanent Național al PNL, care se va reuni în această seară, începând cu ora 18:00, prin videoconferință.