Se spune că pisicile nu sunt loiale. Nimic mai fals!

Un iubitor de pisici va spune întotdeauna că pisicile sunt deosebit de loiale și de iubitoare; că își aleg familiași da, au preferințe – pe unii membri ai familiei îi iubesc mai mult decât pe ceilalți. Îți va spune că pisica este cel mai bun companion pentru copii, dar și pentru adulți și pentru bătrâni. Că între proprietar și pisică e o relație unică, bazată pe reciprocitate.

Mai mult, din dragoste pentru noi, pisica învață și descoperă tot felul de giumbușlucuri dând dovadă de o inteligență deosebită. Sunt pisici care fac aport, sunt pisici care deschid ușile, sunt pisici care își așteaptă cel mai iubit membru al familiei la ușă, în același loc, desi orele de sosire sunt diferite.

Există nenumărate povești despre felul în care pisicile au uimit lumea.

Mici feline de companie au demonstrat nu numai loialitate, ci și curaj și că au un simț extra când au călătorit sute de km pentru a-și regăsi familia. Una dintre cele mai înduioșătoare povești este a pisicii Misele din Franța, care a plecat de acasă pentru a-și însoți la spital omul de 82 de ani, Alfonse Mondry. A trebuit să traverseze diferite zone, mai mult sau mai puțin accidentate, păduri și chiar să traverseze drumuri pentru a ajunge pentru prima oară la spital, a-și găsi stăpânul și a se așeza în brațele lui.

Mare a fost uimirea echipei medicale atunci când au intrat în salon și au descoperit pisica fericită, cuibărită în brațele lui Alfonse.

Însă loialitatea lor se bazează foarte mult pe inteligență și pe abilitățile mentale și fizice remarcabile, pe care mulți le consideră instinctive. O pisică iubită va fi și inteligentă și loială. Și dacă se va distra alături de familie, o va uimi cu metodele inteligente de a obține ce își dorește – de la dezmierdare, la porția de hrană.

O va uimi prin creativitatea sa și abilitatea de a-și crea propriile jucării din te miri ce găsit în casă, la orice vârstă. Da, perseverența este una din calitățile pisicii, de aceea va inventa modalități noi de a obține ceea ce își dorește.

Însă, ca și oamenii, pisica este născută cu abilități de comunicare pe care și le perfecționează în timp; răspunde la emoții, înțelege limbajul nonverbal, învață să înțeleagă limbajul verbal și să răspundă prin comportament.

Aceasta este mare abilitate a pisicii care ne surprinde de fiecare data – că își rafinează abilitățile înnăscute și își formează singură sau voluntar anumite comportamente prin care ne dă dovezi despre inteligența ei.

Cercetătorii au pornit de la premise că puiul învață de la mamă prin imitație, însă multe pisici, adoptate la vârstă fragedă, dau dovadă de inteligență și arată că și-au dezvoltat comportamente fără să fi avut un model felin. De aceea se spune că pisicile învață altfel decât oamenii sau decât câinii, că au un anumit gen de inteligență specifică felinelor. De aici și loialitatea lor care este acordată în mod voluntar, cu grijă, față de familia care nu doar le hrănește, ci le și iubește.

Așadar, prețuiește istețimea și loialitatea micului tău prieten felin și ajută-l, cu multă dragoste și grijă, să ducă o viață cât mai frumoasă!

Acest articol îți este oferit în cadrul proiectului Felix premiază pisicile isteţe! Află mai multe despre concurs aici

banner-in-articole