Confidenţialitate

Se pot dresa pisicile? – VIDEO

Sunt mulţi cei care vor spune că pisicile nu pot fi dresate, că sunt fiinţe solitare, iar oamenii sunt “sclavii” lor. Mulţi poate dintre cei care se bazează pe poveşti, nu pe experienţa personală. În realitate, oricine îşi împarte căminul cu o pisică poate observa că aceasta este mult mai inteligentă decât lasă să se vadă şi ştie să-şi arate recunoştinţa, dragostea și loialitatea pentru familia ei.

Pisicile sunt unele dintre cele mai inteligente animale de companie, care învață tot felul de trucuri și, mai mult, dezvoltă tot feluri de trucuri pentru a-și obține hrana sau recompensa dorită. Un bun exemplu este în clipul cu pisici inteligente de aici:

Pisici care joacă alba-neagra, care plimbă câinii, salvează peşti sau artiste în devenire care cântă la pian. Sunt exemple multe care arată că dacă este stimulată corespunzător, o pisică se poate transforma într-o companie fascinantă. Este important ca pisica să fie sănătoasă, să se simtă bine și să îi fie stimulată și apreciată inteligența. O alimentaţie corectă îi dă pisicii energia de care are nevoie să rămână activă și să ne încânte cu giumbușlucuri.

Iar experiența ne arată că nu doar pisicile învață de la noi, ci și noi învățăm de la ele, fiind niște companioane deosebite pentru familie și, mai ales, pentru cei mici. La o căutare rapidă pe net se pot găsi mii de exemple cu pisici care au grijă de copii şi se joacă cu ei.

Cum stimulezi inteligenţa pisicii

  1. Laudă și recompensă! De fiecare dată când te surprinde prin inteligența ei, laud-o și dă-i o recompensă. Pune mai mult accentul pe stimularea pozitivă decât pe dojană și vei vedea cum se va transforma pisica ta, fiind stimulată să învețe și să demonstreze lucruri noi.
  2. Ajut-o să își consume energia în mod creativ! Mulţi sunt tentaţi să creadă că pisicile au o fire malefică şi ar sparge toate vazele şi sfăşia perdelele din pură plăcere, când în realitate au prea multă energie neconsumată. Dacă folosim momentele în care pisicile sunt energice pentru a ne juca cu ele şi a încerca să le învăţăm lucruri noi, câştigăm de două ori – o casă salvată şi o pisică mai educată. În plus, pisica este o felină, adică o mașină miniaturală de vânătoare, care are nevoie de exercițiu și va aprecia un colț de joacă foarte creativ și să îi schimbi jucăriile periodic. Și pentru că orice mâtă este sociabilă, va aprecia compania altei feline sau chiar a unui câine cu care să își consume energia când nu ești acasă.
  3. Iubește-o și ai mare grijă de ea!Pisica își alege familia și îi este loială nu pentru că primelte hrană, cât ai ales pentru că se simte iubită. Arată-i afecțiunea, dedică-i timp pentru joacă și te va răsplăti și surprinde. Alege cu grijă de la jucăriile, la hrana pe care i-o dai, mergi periodic la medicul veterinar pentru ca mica ta felină să fie sănătoasă, fericită și să îți fie alături cât mai mulți ani.

  Acest articol îți este oferit în cadrul proiectului Felix premiază pisicile isteţe! Află mai multe despre concurs aici

banner-in-articole