Se menţin cozile kilometrice în vama Giurgiu – Ruse

Tirurile care aşteaptă să iasă din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, ocupă prima bandă de mers a DN 5 Giurgiu-Bucureşti până aproape de localitatea Daia, situată la aproximativ 12 kilometri de punctul de frontieră.

„Coada de tiruri s-a format din cauza afluxului mare de camioane care sosesc la PTF Giurgiu-Ruse, deoarece în zilele de sâmbătă şi duminică în Ungaria nu este permis traficul greu şi toate camioanele care pleacă din partea de vest a ţării la începutul săptămânii ajung la Giurgiu în zilele de marţi şi miercuri. Practic, în ultimele 24 de ore au trecut frontiera pe la Giurgiu 1.110 tiruri, în condiţiile în care media zilnică este de aproximativ 400 de tiruri”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şeful ITPF Giurgiu, Viorel Chiran.

Potrivit acestuia, toate cântarele funcţionează şi atât partea română, cât şi cea bulgară lucrează cu toate forţele iar traficul la frontieră prin PTF Giurgiu-Ruse se desfăşoară pe trei artere de circulaţie.

„Deoarece joi, 1 noiembrie, este sărbătoare mare în Ungaria şi traficul greu nu va fi permis în ţara vecină, ne aşteptăm ca situaţia privind formarea de cozi să se repete şi la finalul acestei săptămâni’, a completat Viorel Chiran.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră Române, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu pentru camioane este de 150 de minute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS