Se lansează primul Abecedar de Nutriție

Autorul, prof. dr. Nicolae Hâncu, a adaptat un volum uriaș de informații pentru populația și obiceiurile de consum din România.

Abecedarul de Nutriţie este bazat pe cele mai noi date ale ştiinţei nutriţiei, adaptate spre a fi uşor înţelese şi aplicate de cât mai multe persoane. ‘În acest sens, am folosit unele ghiduri sau tratate internaţionale şi româneşti. Imensa cantitate de informaţii din aceste surse a fost prelucrată şi adaptată pentru populaţia din România’, spune autorul.

Volumul răspunde și unor întrebări clasice precum: Știți ce înseamnă colesterolul rău pentru organismul nostru? Cum poate alimentația sănătoasă să ajute la scăderea colesterolului rău?

1. Știți care sunt principalele surse de apă pentru organism din alimentele pe care le consumăm zilnic? Care este aportul de lichide pe care ar trebui să îl consumăm zilnic? Care sunt cei 3 pași obligatorii în citirea unei etichete alimentare?

‘Abecedar de Nutiţie’, scris de prof. dr. Nicolae Hâncu, va fi lansat la Bucureşti, azi, 15 iunie, ora 18:00, în Librăria Bastilia, din Piaţa Romană, nr. 5. Invitatul de onoare în cadrul lansării este acad. Eugen Simion.