Confidenţialitate

Se circulă greu în Pasul Tihuța, unde ninge și s-a depus strat de zăpadă

Circulaţia pe Drumul Național 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii, dar și a viscoului puternic, blocaje fiind înregistrate la urcarea în Pasul Tihuța dinspre Moldova.

Circulația este deschisă pe toate drumurile din județul Bistrița-Năsăud, însă se circulă în condiții de iarnă, a spus purtătorul de cuvânt al  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Bistrița-Năsăud.

În Pasul Tihuța stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 5 grade Celsius.

Până la ora 10.00 au acționat șapte utilaje de deszăpezire care au folosit o sută de tone de material antiderapant. La urcarea în Pasul Tihuța există echipaje ale Serviciului Poliției Rutiere Bistrița care monitorizează situația traficului și opresc toate autovehiculele mari pentru a le solicita să-și monteze lanțuri. De asemenea, autoturismele mici sunt oprite și ele pentru a li se solicita să aibă anvelope de iarnă montate” .

În Pasul Tihuța până la granița cu județul Suceava cele șapte utilaje folosite de Secția de Drumuri Naționale Bistrița fac față cu greu viscolului puternic, însă circulația este deschisă.

Problemele se înregistrează la urcarea dinspre județul Suceava spre Pasul Tihuța, unde acționează doar două utilaje. În această zonă circulația se desfășoară cu dificultate, existând blocaje temporare.

În Bistrița-Năsăud alte două utilaje de deszăpezire acționează pe Drumul Național 17 D care leagă Bistrița de județul Maramureș și au folosit zece tone de material antiderapant.

Drumul Național 15 A Bistrița – Mureș este deszăpezit un singur utilaj care a folosit zece tone de material antiderapant.

Șoferii sunt sfătuiți să aibă mașinile echipate pentru sezonul rece, cu anvelope de iarnă, lanțuri și să verifice ca încălzirea autoturismului să funcționeze în parametri normali.