Confidenţialitate

Se caută Superpoveşti din Bucureşti

Superpoveşti din Bucureşti” este titlul unuit proiect lansat de Compania de Librării, care are scopul de a readuce în actualitate legendele şi poveştile Capitalei. 

Sunt invitaţi să participe copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.

Copiii şi adolescenţii din Capitală sau cei care învaţă în Bucureşti sunt invitaţi să caute poveştile ascunse din istoria oraşului: să le documenteze în familie, în cadrul comunităţii locale, în cadrul şcolii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le ‘vâneze’ în documentele şi materialele din spaţiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în poveşti. Să se conecteze la istoria şi poveştile oraşului în care trăiesc şi să ajute la păstrarea memoriei locului, povestind aceste legende mai departe“, se arată într-un comunicat de presă.

În perioada 1 – 12 septembrie, copiii între 8 şi 18 ani, împărţiţi în trei mari categorii de vârstă, sunt aşteptaţi să trimită poveştile lor către organizatori, iar un juriu format din scriitori din toate sectoarele Capitalei le va evalua creaţiile.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 1 octombrie, iar cele mai bune poveşti vor fi publicate într-un volum colectiv care va fi lansat la finalul acestui an, pe 5 decembrie. Va fi, practic, o carte scrisă de copiii și adolescenții din București, care își descoperă singuri orașul în care trăiesc, prin legende și istorii. Detalii despre proiect se găsesc pe superpovestidinbucuresti.ro.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, și este o iniţiativă a Companiei de Librării Bucureşti şi a Asociaţiei Headsome Communication.