Scrisorile trimise de Jackie Kennedy unui pretendent care o ceruse în căsătorie, vândute cu 100.000 de lire sterline

Scrisorile expediate de Jackie Kennedy ambasadorului britanic în Statele Unite, un pretendent care o ceruse în căsătorie cu puţin timp înainte ca văduva preşedintelui american J.F. Kennedy să se căsătorească cu Aristotel Onassis, au fost vândute cu 100.000 de lire sterline la o licitaţie ce a avut loc miercuri la Londra, potrivit tvanouvelles.ca.

Văduva preşedintelui american John F. Kennedy exprimă în acele texte sentimentele sale de prietenie faţă de David Ormsby Gore, ambasadorul Marii Britanii la Washington între anii 1961 şi 1965.

Jackie Kennedy îi explică motivele pentru care a decis să îi refuze cererea în căsătorie şi să se căsătorească cu armatorul grec Aristotel Onassis.

“Am trecut prin atât de multe lucruri împreună: chiar dacă răspunsul meu nu este ceea ce speraţi, eu sper că această legătură de iubire şi durere dintre noi nu se va rupe niciodată”, îi scria Jackie Kennedy lui David Ormsby Gore, în 1968, refuzând cererea în căsătorie a acestuia.

“Întrucât se simte el însuşi foarte singur, va şti să mă protejeze de sentimentul de singurătate”, scria Jackie Kennedy  într-una dintre scrisori.

Pe 3 februarie 1968, David Ormsby Gore, a cărui soţie murise cu un an înainte într-un accident de automobil, îi scria lui Jackie Kennedy: “Toate planurile mele patetice (…), inclusiv o căsătorie secretă la vară – totul a devenit bun de aruncat”.

Cele 18 scrisori au fost trimise în perioada 1963-1968, între asasinarea lui J.F. Kennedy şi căsătoria lui Jackie Kennedy cu Aristotel Onassis.

Licitaţia a avut loc miercuri la Londra şi a fost organizată de casa Bonhams.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS