Confidenţialitate

Scott Dixon a fost externat după accidentul de la Indianapolis: VIDEO

Pilotul neo-zeelandez Scott Dixon nu va avea nevoie de spitalizare, au decis medicii americani, după accidentul spectaculos în care acesta a fost implicat în Cursa de 500 de mile de la Indianapolis.

După primul sfert al celor 200 de ture de circuit oval, mașina lui Dixon s-a lovit de cea a unui adversar, s-a răsturnat peste parapet și apoi s-a rostogolit de mai multe ori. Driver-ul a ieșit din cockpit doar ușor amețit, fără nici măcar o zgârietură.

În schimb, francezul Sebastien Bourdais a suferit mai multe fracturi de bazin, după ce a lovit frontal zidul de protecție, cu 365 km/h. Amintim, cursa “Indy500” a fost castigată de un fost pilot de Formula 1, japonezul Takuma Sato, de la echipa Andretti Autosport.

Un alt driver din “Marele Circ”, Fernando Alonso nu a reușit să termine întrecerea, pentru care a absentat la Grand Prix-ul de la Monaco.

El s-a aflat la conducere în mai multe rânduri, dar a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme mecanice. Alonso vrea să fie al 2-lea pilot din lume după Graham Hill, care cucerește „Tripla Coroană”: Grand Prix-ul de la Monaco, Cursa de 500 de mile de la Indianapolis și Cursa de 24 de ore de la Le Mans.