Confidenţialitate

“Scorpion”, cel mai nou album al lui Drake, cucerește platformele de streaming

Cel mai recent album al rapperului canadian Drake, aflat deja în fruntea vânzărilor la o săptămână de la lansarea sa pe 29 iunie, a înregistrat un record de audienţă pe platformele de streaming, potrivit datelor companiei Nielsen Music.

Începând de joia trecută, “Scorpion” a fost ascultat de aproape 746 de milioane de ori în Statele Unite pe diverse platforme precum Spotify sau Apple Music, notează Agerpres, citând AFP.

Canadianul îl depăşeşte astfel pe un alt rapper, Post Malone, al cărui album “Beerbongs and Bentleys” a fost de ascultat de 431 milioane de ori pe platformele de streaming în luna mai.

În ceea ce priveşte vânzările – inclusiv descărcările şi streamingul – Drake a vândut 732.000 de copii ale ultimului său album, pulverizând performanţa rockerilor din Dave Matthews Band, cu 292.000 de exemplare vândute ale albumului lor “Come Tomorrow”.

În noul său album cu 25 de piese, Drake se menţine în registrul rap-ului care l-a consacrat – devenind unul dintre cântăreţii cei mai vânduţi în ultimii ani – însă, în unele piese, el se aventurează şi în domeniul pop-ului.

Rapperul Jay-Z apare în piesa “Talk Up” denunţându-l pe preşedintele american Donald Trump, în timp ce vocea “regelui popului” Michael Jackson poate fi recunoscută în corul piesei “Don’t Matter To Me”, la aproape zece ani după moartea artistului.