Confidenţialitate

Școli și grădinițe închise, luni, din cauza vremii, în 5 județe

Școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației.

Elevii vor recupera cursurile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.

Vremea este motivul pentru care școlile vor fi închise.

Anunțul vine după ce comitetele locale pentru situații de urgență au decis că toate școlile sunt închise luni și în județul Galați și la fel în tot județul Brăila, din cauza vremii nefavorabile.

În acest județ, recomandarea inspectoratului școlar a fost ca orele să se desfășoare online acolo unde este posibil.

„Ministerul Educației a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea” – se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Foto: INQUAM_Octav_Ganea