Schimbarea (AUDIO)

Psihologul Dana Dumitrache vine in fiecare duminica in emisiunea ‘O dimineata de milioane’

Totul pleacă de la dorința de schimbare. Întrebarea este – ne dorim cu adevărat să schimbăm ceva în viața noastră sau în noi înșine?

Este un act de curaj să ieși din zona de confort sau de cunoaștere empirică și să pășești pe un teren necunoscut.

Deseori, nevoia de a păstra ceea ce suntem sau ceea ce avem este mai puternică decât dorința de schimbare. Iar realitatea cvasifuncțională din viața noastră continuă să perpetueze și să frusteze.

De regulă, fugim de schimbare mai abitir decât motanul după șoarece! Un motiv de fugă este negarea sau evitarea. Pur și simplu, tu decizi că nu ești pregătit pentru schimbare, deși o dorești sau ignori ceea ce ți se pregătește. Preferi să trăiești experiența unui stres prelungit în relații, în profesie, în tine.

Un alt motiv care împiedică schimbarea este că ți-ai comandat să menții așa zisa ordine în viața ta. Este un mecanism rigid de supraviețuire.

Reziști în fața schimbării cu orice chip. Prețul nu mai contează! Vine din nevoia permanentă de control al vieții tale și a ceea ce ești.

Din păcate, rezistența la schimbare ne împiedică evoluția firească, din toate punctele de vedere și ne prelungește programul de nefericire. Ca să nu mai spun că ne agravează situația.

Propria schimbare, in extenso, determină schimbarea în lume!

Schimbarea înseamnă viață!