CHINA: Scenariul epidemic din Wuhan pare că se repetă în Jilin

Scenariul din provincia Wuhan pare că se repetă, de data aceasta în Jilin, o provincie chineză cu peste 100 de milioane de locuitori.

Presa internaţională scrie că autorităţile chineze au acţionat mai prompt de data aceasta şi au instituit carantina în provincia care se învecinează cu Rusia şi Coreea de Nord. Printre altele, transportul feroviar şi rutier, dinspre şi către Jilin, a fost suspendat şi şcolile au fost închise.

Cel puţin oficial, în ultimele zile, în provincia Jilin s-au înregistrat 5 îmbolnăviri provocate de COVID-19.

Autorităţile spun că situaţia este sub control.

De teama unui scenariu ca cel de la sfârşitul anului trecut, farmaciilor le-a fost interzis deja să vândă medicamente anti-febră fără reţetă medicală.

În acest fel, s-ar putea evita epuizarea stocurilor şi mai scrie Bloomberg, copiii se joacă pe străzi purtând măşti. La şcoală nu mai merg, pentru că au fost închise.

Trenurile şi autocarele care fac legătura cu restul Chinei au fost suspendate şi dacă un om de afaceri să spunem, trebuie să ajungă neapărat în Jilin, poate să călătorească cu maşina personală. Dar apoi, va rămâne în carantină 3 săptămâni.

Aproape 1200 de oameni se alfă în izolare şi oricine prezintă semne uşoare ale bolii sau a intrat în contact cu cineva suspect de coronavirus rămâne în casă. O singură persoană din familie iese la cumpărături, timp de două ore, o dată la două zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS