Scapă de impotenţă mâncând

Bărbaţii pot scăpa de impotenţă consumând anumite alimente, arată Men’s Health într-un articol publicat în martie 2009.

Un studiu al universității italiene Padova a reușit să facă legătura între o dietă săracă în seleniu și infertilitatea la bărbați. Seleniul previne oxidarea (degradarea) celulor seminale. Este motivul pentru care Men’s Health a pus în fruntea listei alunele braziliene care conțin doza zilnică necesară de seleniu.

Ciocolata caldă este un alt produs recomandat celor care vor să scape de problemele sexuale.

Fenietilamina din ciocolată poate duce la stări euforice prin eliberarea de către creier a dopaminelor, hormon responsabil de producerea orgasmului.

În plus, calciul din lapte ajută transmisia neuronală, fapt resimțit din plin la nivel tactil, ceea ce se traduce printr-o plăcere mai mare la atingere.

Gustarea de cinema, popcornul, are cea mai mare cantitate de arginină vegetală, arginina fiind principala componentă a spermei.

Mai multe studii au demonstrat importanța argininei pentru calitatea, cantitatea și motilitatea spermei.

Se pare că şi sucul proaspăt de rodie ajută la combaterea disfuncțiilor erectile.

Cercetătorii cred că acest fapt se datorează antioxidanților puternici pe care-i conține rodia, antioxidanți care luptă pentru a împiedica atacul radicalilor liberi asupra funcției circulatorii.

Printre alimentele mai ciudate recomandate de publicaţia amintită se află usturoiul.

Cunoscut poate mai degrabă ca factor de respingere decît ca unul de atracție, usturoiul este de fapt un afrodiziac foarte puternic. Acest dușman al sărutului conține un ingredient numit alicină, care intensifică circulația sangvină și crește libidoul.