Confidenţialitate

Scandalul emisiilor poluante ascunse: Un oficial producătorului auto PORSCHE, reținut în Germania

Poliţia germană a reținut un oficial al producătorului auto Porsche – în cadrul anchetei privind ascunderea nivelului real de emisii poluante. Reținerea este confirmată de companie, parte a grupului Volkswagen. Presa germană amintește că, în urmă cu două zile, procurorii au descins în mai multe locații din sudul Germaniei și că vizați erau membri din conducerea Porche.

Poliția germană l-a reținut pe şeful departamentului pentru sisteme de propulsie din cadrul Porsche pentru că anchetatorii aveau informații că ar vrea să fugă, spun surse judiciare pentru agenția de știri Reuters.

Cotidianul „Bild am Sonntag” a relatat că directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat angajaţii companiei în legătură cu arestarea unui oficial, printr-un mesaj intern.

Ancheta îi vizează pe mai mulți foşti sau actuali lideri ai Porsche suspectaţi de implicare în scandalul privind manipularea emisiilor poluante. Între ei: doi membri în conducerea Porche și un fost angajat.

Până acum, grupul Volkswagen – din care face parte Porche –  are de achitat 15 miliarde de dolari daune în Statele Unite ale Americii pentru că a instalat un soft care „masca” emisiile poluante reale în cazul motoarele diesel, situație descoperită de Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Ancheta din Germania vizează acum și alte companii ale grupului Volkswagen.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.