Scandal în fotbalul internațional: 380 de meciuri ar fi fost trucate

Europol a anuntat că a desființat o rețea învinuită că ar fi ‘aranjat’ 380 de partide la cel mai înalt nivel: în Liga Campionilor și preliminariile Cupei Mondiale.

Se prefigurează încă un mega-scandal al meciurilor aranjate în fotbalul internațional. Filiala europeana a Interpolului – Europol – a anunțat că a desființat o rețea învinuită că ar fi ‘aranjat’ 380 de partide la cel mai înalt nivel: în Liga Campionilor și preliminariile Cupei Mondiale.

‘Este cea mai mare ancheta de acest gen din toate timpurile’, a declarat șeful Europol, Rob Wainwright, într-o conferință la Haga. Acesta a precizat că întreaga operațiune a fost orchestrată de o organizație localizată în Asia și care a avut legaturi cu mai multe rețele din Europa.

Șeful Europol a adăugat că, în total, 425 de arbitri, fotbalisti si conducatori de cluburi sunt banuiti ca ar fi trucat meciuri în țări precum Austria, Germania, Ungaria, Italia, Elveția și Finlanda.

Potrivit BBC, 50 de persoane au fost deja arestate pentru participarea la partide aranjate.

Cel mai cunoscut caz de corupție din fotbalul continental este, până acum, ‘Calciopoli’ din Italia, după care Juventus Torino a fost retrogradată, iar conducatorul ei, Luciano Moggi, a fost condamnat la 5 ani și jumatate de inchisoare.