SARS-CoV-2: Nou vârf al contaminărilor zilnice în SUA

Statele Unite ale Americii au înregistrat, joi, un nou vârf al contaminărilor cu SARS-CoV-2.

Peste 65.000 de noi infecții au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit BBC.

În total, de la începutul epidemiei aici, au fost înregistrate peste 3,1 milioane de cazuri şi 133.290 de decese, arată centralizarea realizată de Johns Hopkins University.

În ultimele trei zile, au murit în medie peste 900 de persoane care aveau COVID-19.

Preşedintele Donald Trump a spus că această creştere a numărului de cazuri este rezultatul testărilor masive efectuate în SUA.

„Motivul pentru care avem atât de multe cazuri, comparativ cu alte ţări care nu s-au descurcat la fel de bine ca noi, este că testările noastre sunt mai multe şi mai bune. Am testat 40 de milioane de oameni. Dacă am fi testat 20 de milioane, numărul cazurilor ar fi fost la jumătate”, a explicat liderul de la Casa Albă.

Creşterea numărului de cazuri în Florida pune în pericol organizarea convenţiei republicane pentru nominalizarea lui Donald Trump pentru prezidențiale.

La nivel mondial, bilanțul pandemiei a depășit 12 milioane de infectări şi aproape 555.000 de decese.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat joi că, în ciuda avertismentelor insistente, omenirea nu a fost pregătită pentru pandemia de COVID-19.

OMS a anunţat că se va face o analiză a răspunsului global la actuala criză sanitară, relatează BBC.

Comisia însărcinată cu această misiune este condusă de fostul premier neozeelandez Helen Clark şi fostul preşedinte liberian Ellen Johnson Sirleaf.

Analiza care va fi efectuată va avea în vedere nu numai modul în care OMS a gestionat pandemia de COVID-19, ci şi modul în care guvernele şi serviciile de sănătate ale ţărilor au făcut acest lucru.

Majoritatea ţărilor nu au reuşit să preia controlul asupra pandemiei, iar mai periculos decât coronavirusul în sine este lipsa unei conduceri guvernamentale ferme, a adăugat directorul OMS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS