Săptămâna Victor Rebengiuc, online la Teatrul „Bulandra”

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte, în perioada 22-28 iunie, pe Victor Rebengiuc, actorul care joacă pe cele două scene ale instituției de peste 64 de ani.

Victor Rebengiuc face parte din galeria marilor actori ai teatrului bucureștean şi a fost întotdeauna identificat cu imaginea şi profesionalismul acestuia.

Se angajează la vârsta de 24 de ani şi are şansa încă de la început de a juca alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ştefan Ciubotăraşu, Clody Bertola şi de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei. De altfel, Victor Rebengiuc consideră că alături de Liviu Ciulei, Radu Penciulescu şi Lucian Pintilie a făcut o a doua şcoală. Pe toată perioada carierei sale a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală precum Caliban din ‘Furtuna’ de W. Shakespeare, Brutus din ‘Iulius Caesar’ de W. Shakespeare, Stanley din ‘Un tramvai numit dorinţă’, Tipătescu din ‘O scrisoare pierdută’ de I.L. Caragiale, Pampon din ‘D’ale carnavalului’ de I.L. Caragiale şi multe, multe altele. În total, a dat viaţa unui număr de 66 de personaje doar la Teatrul ‘Bulandra’.

Despre Victor Rebengiuc s-a spus că este ‘un actor al contrastelor’ (Liviu Ciulei), ‘un artist gladiator’ (Valeriu Moisescu), ‘cel mai mare actor în viaţă’ (Clody Bertola), ‘un artist prea mare ca să încapă în cuvinte’ (Maia Morgenstern), dar, mai presus decât orice, Victor Rebengiuc este un slujitor dedicat al artei teatrale, un actor etalon al Teatrului ‘Bulandra’.

Vineri, 26 iunie, de ora 19.00, va fi difuzat online spectacolul „Pescăruşul” de A.P. Cehov, regia Petre Sava Băleanu (1974), decorul Doina Levintza, o producţie care face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Din distribuţie fac parte actorii: Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuţu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogăşanu, Dan Nasta şi alţii.

Filmat de cunoscutul regizor de radio şi teatru tv, Petre Sava Băleanu, unul dintre iniţiatorii teatrului de televiziune, spectacolul ‘Pescăruşul’ de A.P. Cehov, redă un univers populat de umor şi amar, dar şi de emblematica neputinţă a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice şi a comprehensiunii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS