Confidenţialitate

Salonul Auto de la Paris: Facelift pentru modelele Dacia, plus cutie automată – GALERIE FOTO

La Salonul Auto de la Paris, Dacia propune un nou design pentru patru din modelele emblematice ale mărcii: Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway.

noile-modele-dacia-prezentate-la-salonul-auto-de-la-paris-octombrie-2016

Acestea sunt disponibile cu o gamă largă de motorizări (printre care noul bloc SCe 75 CP) şi de transmisii, precum şi noi echipamenmte la un preț la fel de accesibil.

La rândul său, Duster dispune, pentru prima oară, de o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj, intitulată EDC.

Dacia a venit și cu o nouă ”identitate luminioasă a mărcii”. Este vorba despre blocuri optice cu lumini de zi LED. Patru blocuri dreptughiulare LED suprapuse pe verticală în cazul farurilor, iar blocurile optice spate sunt construite dintr-un ansamblu de patru careuri.

VERSION E2 - FEU ARRIERE ROUGE

Evoluţia este vizibilă şi la interior. Elemente de culoare crom satinat, mai moderne şi mai rafinate pun în evidenţă aeratoarele instalaţiei de climatizare şi conturul faţadei centrale a planşei de bord. Noul volan, cu patru braţe, integrează în centrul său comanda claxonului, afişând, totodată, logo-ul mărcii. Versiunea vârf de gamă dispune de un volan îmbrăcat într-un material Soft Feel, în același timp plăcut la atingere şi durabil.

În cazul noului Sandero Stepway, mânerele de acţionare a portierelor sunt, la rândul lor, cromate.

Noile modele sunt disponibile, încă de la lansare, cu șapte variante de grup motopropulsor, din care una în premieră – blocul SCe 75 CP (Euro6). Acest nou motor cu 3 cilindri, de 1,0l, dezvoltă 75CP și permite reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu aproape 10%, potrivit producătorului autor.

3 CYCLINDRES - 1,0 l - 75 ch

În premieră, Duster dispune de cutia de viteze EDC (cutie de viteze automată, cu 6 trepte). Această cutie, cu dublu ambreiaj, oferă confortul și plăcerea de a conduce a unei cutii automate, în condițiile unui nivel al consumului și al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii manuale.

Cu noua cutie EDC, nu mai este nevoie ca șoferul să ambreieze și să schimbe manual treptele de viteză.

 

Duster Black Touch. Dacia propune, în funcţie de ţară, o nouă versiune, Duster Black Touch, care se remarcă prin elemente noi de design.

Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanţă care se regăseşte şi la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceaţă sunt puse în evidenţă de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagră, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion şi de ornamente în partea inferioară a barelor de protecţie, faţă şi spate, de culoare crom satinat.

Duster Black Touch propune astfel un aspect mai atrăgător şi un echipament complet incluzând, în Franţa, sistemul de navigaţie MediaNav şi camera de filmare pentru marşarier.