Confidenţialitate

Saloanele de coafură au raportat alergii la vopseaua de păr în cazul femeilor care au avut Covid

În Marea Britanie, saloanele de coafură au raportat tot mai multe cazuri de alergii la vopseaua de păr în cazul unor femei care au fost bolnave de COVID-19.

Specialiștii analizează acum dacă infecția cu noul coronavirus poate reprograma sistemul imunitar, așa cum fac și alte boli.

Reacția a fost atât de severă. Nici nu-mi pot imagina ce mi s-a întâmplat“, a povestit pentru BBC, Gemma, o femeie care a suferit o arsură în spatele urechii, la un simplu test pe piele făcut cu 48 de ore înainte să-și vopsească părul cu aceeași vopsea pe care o folosea de ani de 10 ani.

O cunoșteam personal pe Gemma și știam că a avut COVID-19 în ianuarie. Prima mea impresie a fost: oare are vreo legătură cu asta? Avusesem și alte cliente cu aceeași problemă. Deci, n-a fost doar un incident izolat“, a spus proprietara salonului de coafură unde a mers Gemma.

Foarte multe boli pot afecta sistemul imunitar, spun oamenii de știință.

Ceea ce spunem noi este că unul dintre cele mai bizare lucruri pe care virusul le face este să reprogrameze anumite părți ale răspunsului imun“, menționează profesorul Danny Altman.

Cercetătorii de la Imperial College London studiază acum legătura între COVID-19 și aceste alergii.

Între timp, organizația profesională a frizerilor și cosmeticienilor a recomandat tuturor saloanele să facă de fiecare dată teste suplimentare înaintea de vopsirea părului, pentru a evita eventuale procese din partea clientelor.

Foto/ Pixabay