S-a stabilit echipa de Cupa Davis pentru meciul cu Spania

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa DavisAndrei Pavel a ales cei 4 tenismani români care vor lupta împotriva Spaniei, în turul al doilea al Grupei Întâi al zonei Europa-Africa.

Astfel, la simplu, România se va baza pe Maris Copil – numărul 174 în  clasamentul mondial și Adrian Ungur, al 187-lea în ierarhia ATP. Dublul va fi mult mai valoros, fiind format din Horia Tecău aflat pe locul al 6-lea în lume și Florin Mergea, clasat pe treapta a 13-a.

Andrei Pavel declară că românii vor avea un avantaj important, fiindcă vor juca la Cluj, în fața unui public entuziast, chiar dacă diferența mare de valoare îi face pe iberici favoriți incontestabili.

Echipa va începe pregătirea încă de sâmbătă în Sala Polivalentă din orașul ardelean, iar Florin Mergea și Horia Tecău vor ajunge în țară duminică, deși ambii au fost deja eliminați de la Wimbledon.

Din lotul spaniolilor nu va face parte fostul lider mondial Rafael Nadal, care are o problemă medicală la mâna stângă – din cauza căreia nu a putut evolua nici la Grand Slam-ul britanic. Acesta se află într-o situație dificilă, fiindcă în absența unei convocări în Cupa Davis, riscă să nu își poată reprezenta țara la Jocurile Olimpice.

În ultimele partide, spaniolii i-au avut în echipă pe David Ferrer, Fernando Verdasco, plus Roberto Bautista Agut.

Meciul de Cupa Davis dintre România și Spania are loc  în weekend-ul 15-17 iulie iar câștigătoarea va juca apoi într-un baraj de calificare în Grupa Mondială a competiției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS